середу, 14 січня 2015 р.

Зимова квітка-брошка з повсті. Вологе валяння

 
   До зимового одягу можна зробити чудовий аксесуар способом вологого/мокрого валяння, такий як квітка-брошка з повсті. Для цього нам потрібні: вовна для валяння, ванночка з мильним розчином, губка для миття, поліетиленова плівка, фарба для тканини.

    На поліетиленовій плівці розкладаємо тонким шаром у формі кола вовну (діаметр рівний розміру  квітки, яку плануємо змайструвати). Зволожуємо губку в мильному розчині й починаємо змочувати й звалювати розкладену колом вовну, одночасно накладаючи пасма вовни у ті місця, де з'явилися прогалини.

   Таким чином звалюємо два кола однакові або ж різні за розміром. Зваляним колам даємо висохнути і вирізаємо  у них серединку. Якщо колір вовни нас не влаштовує, то беремо фарбу для тканини, зволожуємо пензлик водою і наносимо мазками фарбу на заготовки. Потім по внутрішньому краю кола прокладаємо голкою стібки - наживляємо, а потім нитку стягуємо. Вийшли два віночки для квітки, які ми вставляємо один в одного.
   
   Усередину вставляємо серединку, яку робимо з ниток чи смужок тканини. Голкою з ниткою закріплюємо квітку. Із середини, яка залишилася від кола, вирізаємо листок (або ж робимо менший за розміром віночок для квітки).
   
 Фарбуємо у зелений колір листок, термопістолетом клеїмо до нижнього краю квітки. Готову квітку клеїмо до основи для брошки. Прикраса для верхнього одягу готова.
 
Квіти, виготовлені таким способом валяння:

   Усім натхнення!

Немає коментарів:

Дописати коментар